درمان درد سیاتیک با فیزیوتراپی
درد سیاتیک یک بیماری شایع است که عصب سیاتیک را تحت تاثیر قرار می دهد که از کمر به پایین تا پاها کشیده می شود. فیزیوتراپی می تواند یک گزینه درمانی موثر برای تسکین درد سیاتیک باشد.
عصب سیاتیک که از قسمت پایین کمر از طریق باسن منشعب میشود و تا پایین هر پا ادامه پیدا می کند. به طور معمول، درد سیاتیک تنها یک طرف بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. درد سیاتیک می تواند ناشی از فتق دیسک کمر، تنگی کانال نخاعی یا سایر شرایطی باشد که عصب سیاتیک را فشرده می کند، باشد.
درد می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و همچنین می تواند با گزگز، بی حسی یا ضعف در یک یا هر دو پا همراه باشد. درمان درد سیاتیک ممکن است شامل داروهای ضد درد، فیزیوتراپی و در برخی موارد جراحی باشد.
دلایل درد سیاتیک چیست؟
درد سیاتیک معمولاً توسط عصب سیاتیک فشرده یا تحریک شده ایجاد می شود. برخی از علل شایع درد سیاتیک عبارتند از:
فتق دیسک کمر: فتق دیسک در ستون فقرات می تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند و باعث درد شود. در این شرایط علائم و عوارض سیاتیک دور از انتطار نخواهد بود ، درمان درد سیاتیک با فیزیوتراپی در این موارد با تمرکز بر درمان عامل زمینه ای که همان فتق دیسک کمر است نیز ارائه می شود.
تنگی کانال نخاعی: تنگی کانال نخاعی یکی از بیماری های شایع ستون فقرات است که میتواند به اعصاب از جمله عصب سیاتیک فشار وارد کند.
سندرم پیریفورمیس: عضله پیریفورمیس که از قسمت تحتانی ستون فقرات به سمت استخوان ران کشیده می شود، گاهی اوقات در صورت اسپاسم یا سفت شدن این عضله می تواند باعث تحریک عصب سیاتیک شود.
تومورهای ستون فقرات
تومورهای ستون فقرات می توانند ریشه های عصبی از جمله عصب سیاتیک را تحت فشار قرار دهند و باعث ایجاد درد شوند.
تروما: آسیب به ستون فقرات، مانند شکستگی مهره ها یا لغزش آن ها بر روی هم، می تواند به عصب سیاتیک آسیب برساند و منجر به درد سیاتیک شود.
بیماری دژنراتیو دیسک: این وضعیتی است که در آن دیسکهای ستون فقرات به مرور زمان فرسوده می شوند و باعث می شوند که توانایی ارتجاعی خود را از دست بدهند و به طور بالقوه به عصب سیاتیک فشار بیاورند.
بارداری: در برخی موارد، رحم در حال رشد می تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند و باعث درد سیاتیک شود.
اگر درد سیاتیک را تجربه می کنید برای تعیین علت اصلی و دریافت درمان مناسب، مهم است که به یک دکتر فیزیوتراپی مراجعه کنید.
برای کسب اطلاعات در زمینه درمان قطعی قوز پشت اینجا کلیک کنید.
برای کسب اطلاعات در زمینه درمان قطعی افتادگی شانه اینجا کلیک کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره با متخصصین ما یا رزرو نوبت میتوانید با شمارههای ۰۲۱۲۶۷۲۲۰۰۳ و ۰۲۱۲۶۷۲۲۰۰۴ تماس حاصل فرمایید.
علائم درد سیاتیک که با فیزیوتراپی می توان به بهبود آن ها کمک کرد
شایع ترین علامت درد سیاتیک، دردی است که از کمر به پایین یک یا هر دو ساق پا منتهی می شود. درد می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و ممکن است مانند یک درد شدید و سوزشی یا یک درد مبهم باشد. سایر علائم درد سیاتیک می تواند شامل موارد زیر باشد:
- کمردرد شدید
- بی حسی یا گزگز در ساق پا
- ضعف در ساق پا
- مشکل در حرکت دادن پا
- دردی که با نشستن یا ایستادن طولانی مدت بدتر می شود
- دردی که با دراز کشیدن یا تغییر وضعیت تسکین می یابد
- دردی که با احساس سوزش یا گزگز همراه است
- دردی که با اسپاسم یا گرفتگی عضلات همراه است
روشهای درمان
درمان درد سیاتیک به علت اصلی و زمینه ای و شدت علائم بستگی دارد. برخی از درمان های رایج عبارتند از:
داروهای ضد درد: مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن میتوانند به تسکین درد سیاتیک خفیف تا متوسط کمک کنند. در برخی موارد ممکن است نیاز به داروهای تجویزی باشد.
فیزیوتراپی: درمان درد سیاتیک با فیزیوتراپی موثرترین روش درمان غیرجراحی است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته شمیم در شریعتی می توانید از آن بهره مند شوید. دکتر فیزیوتراپی می تواند تمریناتی را به شما آموزش دهد تا ماهیچه هایی که پشت شما را پشتیبانی می کنند و انعطاف پذیری شما را بهبود می بخشد، تقویت کند. آنها همچنین ممکن است از تکنیک هایی مانند ماساژ یا تحریک الکتریکی برای کمک به تسکین درد استفاده کنند.
تزریق استروئید اپیدورال: این تزریق ها استروئیدها را مستقیماً به ناحیه اطراف نخاع می رسانند تا به کاهش التهاب و تسکین درد کمک کنند.
جراحی: اگر درد سیاتیک شدید باشد و سایر درمانها مؤثر نبوده باشند، ممکن است جراحی توصیه شود. نوع جراحی به علت اصلی درد بستگی دارد.
درمان های جایگزین: برخی افراد از طریق درمان های جایگزین مانند طب سوزنی، مراقبت های کایروپراکتیک یا یوگا از درد سیاتیک تسکین می یابند.
درمان درد سیاتیک با فیزیوتراپی
یکی از اهداف اولیه فیزیوتراپی برای درد سیاتیک کاهش التهاب و فشار روی عصب سیاتیک است. این ممکن است شامل ترکیبی از تمرینات، کشش ها و تکنیک های درمان دستی برای بهبود تحرک و کاهش درد باشد.
ورزش هایی که ممکن است برای درد سیاتیک مفید باشند شامل کشش های ملایم برای کمر و پاها و همچنین تمرینات تقویتی برای عضلات مرکزی و باسن هستند. تکنیک های درمان دستی، مانند ماساژ یا دستکاری ستون فقرات نیز ممکن است برای کمک به کاهش درد و بهبود تحرک مورد استفاده قرار گیرند.
علاوه بر این درمان ها، دکتر فیزیوتراپی همچنین ممکن است آموزش هایی را در مورد وضعیت بدنی و مکانیک بدن مناسب ارائه دهد تا خطر آسیب بیشتر یا تشدید عصب سیاتیک را کاهش دهند. دکتر فیزیوتراپی همچنین ممکن است تغییراتی را در فعالیت های روزانه یا استفاده از وسایل کمکی مانند بالشتک پشتی کمر یا کمک راه رفتن توصیه کنند.
توجه به این نکته ضروری است که اثربخشی فیزیوتراپی برای درد سیاتیک ممکن است بسته به شدت و علت زمینهای بیماری متفاوت باشد. توصیه می شود برای تعیین مناسب ترین برنامه درمانی برای نیازهای فردی خود با یک دکتر فیزیوتراپی با تجربه مشورت کنید.