لیزرهای پرتوان در فیزیوتراپی

  1. خانه
  2. /
  3. آلزایمر
  4. /
  5. لیزرهای پرتوان در فیزیوتراپی

درمان با لیزر پرتوان یک روش جدید است که در آن از مدالیتی برای کاهش بسیاری از شرایط دردناک استفاده می شود. لیزر درمانی از نظر بیولوژیک باعث تحریک سلول ها با تابش انرژی لیزر به بافت های بدن می شود. لیزر در فیزیوتراپی یک روش بدون درد، ایمن و بدون عوارض جانبی است که امکان استفاده از آن برای کاهش دردهای اسکلتی، عضلانی ،عصبی وجود دارد. امروزه بسیاری از مطالعات مختلف ،اثربخشی لیزر درمانی برای بهبود سریع تر زخم یا موارد آسیب دیدگی در بدن را نشان داده و طبق این بررسی ها، لیزر درمانی می تواند باعث کاهش درد عصبی، عضلانی، و اسکلتی شود.

لیزر درمانی کم توان از حدود دهه 1960 میلادی برای بیماران استفاده می شود. لیزرپرتوان (HPLT) یک پیشرفت تکنولوژیک ایجاد شده در حوزه لیزر کم توان یا لیزر سرد است و می تواند بخش بسیار بزرگتری از سطح بدن را در مقایسه با لیزر سرد درمان نماید. تحریک بیولوژیک با لیزر می تواند باعث رشد بافت و ترمیم آن شود. این نتایج تسریع فرآیند بهبود زخم و نیز کاهش قابل توجه درد، التهاب، و باقی ماندن جای زخم در بدن بیمار را به همراه دارد. در واقع می توان گفت که لیزر پرتوان باعث بهبود بافت می شود! این نتایج به خاطر توانایی ایجاد گرما با استفاده از انرژی لیزر در نقاط هدف در بدن ایجاد می شود.

تاثیرات ناشی از لیزر درمانی پرتوان

مطالعات و تحقیقات کلینیک های متعدد مزایای سودمند لیزر درمانی را به عنوان یک مجموعه کلی برای مقاصد درمانی مورد بررسی قرار داده اند. در ادامه، بعضی از تاثیرات مورد تایید لیزر درمانی ارائه شده است.

کاهش درد

درمان با لیزر پر توان می تواند باعث تسکین درد بیمار با کاهش التهاب و ورم شده و افزایش تولید و آزاد سازی اندورفین و انکفالین که مواد شیمیایی طبیعی تسکین درد در بدن انسان هستند را به همراه دارند. علاوه بر این، لیزر درمانی دیسک گردن همچنین می تواند با مسدود کردن سیگنال های درد انتقال یافته از بخش های آسیب دیده بدن به مغز باعث کاهش درد شود. در حقیقت این روش درمانی می تواند کاهش حساسیت عصب و کاهش قابل توجه درک بیمار نسبت به درد را به همراه داشته باشد.

بهبود عملکرد عصب

استفاده از لیزر پر توان می تواند فرآیند ارتباط مجدد سلول عصبی که باعث کاهش زمان لازم برای ترمیم سلول های عصبی پس از ایجاد آسیب دیدگی می شود را به همراه داشته باشد. لیزر درمانی همچنین باعث افزایش قدرت سیگنال های ارسال شده در فیبرهای عصبی می شود که می تواند سیستم عصبی و عضلانی بیمار را بطور کلی بهبود بخشد. به همین دلیل، لیزر درمانی نتایج بسیار سودمند در کاهش درد شدید، بی حسی، سوزش و کبودی ایجاد شده به خاطر آسیب عصبی دارد.

تسریع فرآیند بهبود زخم

لیزر پر توان می تواند تولید فیبرو بلاست را تحریک کرده و ساختار مورد نیاز برای تولید کلاژن را ایجاد کند. کلاژن یک پروتئین اصلی مورد نیاز برای جایگزینی بافت مرده بدن یا ترمیم بافت آسیب دیده می باشد.

کاهش التهاب

لیزر پر توان می تواند باعث شود رگ های خون و عروق لنفاوی تنگ بدن با یک مکانیزم به نام «اتساع وریدی» گشاد شوند. به این ترتیب از بین بردن التهاب، ورم و ادما در محل های آسیب دیده بطور موثر امکان پذیر می شود. این فرآیند همچنین می تواند باعث از بین رفتن سریع کبودی به خاطر تاثیرات بیولوژیک خاص آن بر بدن انسان شود.

تسریع فرآیند ترمیم بافت و رشد سلول

لیزر پر توان می تواند به بافت های عمیق بدن نفوذ کرده و باعث تحریک تولید سلول های خاص در بدن شود. این تحریک باعث افزایش انرژی در دسترس این سلول ها و ایجاد قابلیت جذب مواد مغزی و دفع ضایعات سلولی به صورت موثر می شود. این شرایط می تواند بطور قابل توجه ترمیم بافت آسیب دیده را تسریع کرده و به این ترتیب مدت زمان لازم برای ترمیم عضله، تاندون، و رباط را کاهش دهد.

افزایش سرعت جریان خون

لیزر پر توان می تواند بطور قابل توجه باعث افزایش سرعت تشکیل مویرگ های جدید در بافت های آسیب دیده بدن شود. به این ترتیب جریان خون به بافت های آسیب دیده افزایش یافته و این شرایط باعث افزایش سرعت فرآیند ترمیم زخم شده و احتمال تشکیل بافت زخم در محل آسیب دیده را کاهش می دهد.

افزایش فعالیت متابولیک

لیزر پر توان می تواند بطور قابل توجه ظرفیت اکسیژن رسانی و تامین مواد مغزی را در سلول های خونی که در معرض پرتو لیزر در طول درمان قرار می گیرند، افزایش دهد. این شرایط باعث افزایش فعالیت متابولیک و تولید آنزیم های خاص در بدن می شود. تاثیرات ناشی از این شرایط را می توان در تمام بدن احساس کرد و این شرایط محدود به نواحی خاص قرار گرفته در معرض پرتوی لیزر نیست.

کاهش احتمال تشکیل بافت زخم

درمان با لیزر پر توان می تواند تشکیل بافت زخم در نتیجه ایجاد بریدگی، سوختگی و عمل جراحی را کاهش دهد. این کار با تسریع فرآیند ترمیم سلولی، بهبود جریان خون به نواحی آسیب دیده بدن و دفع موثرتر ضایعات ناشی از سوخت و ساز سلولی انجام می شود. افزایش سرعت فرآیند بهبود همواره باعث تشکیل کمتر بافت زخم در بدن فرد می شود.

 شرایطی که به خوبی به درمان با لیزر پرتوان واکنش نشان می دهد

با تقبل هزینه فیزیوتراپی لیزری ، لیزر پر توان می تواند برای هر دوی مشکلات مزمن و حاد همچون درد در ناحیه کمر و گردن، تاندونیت، آسیب دیدگی های ورزشی، آرنج تنیس باز، و آسیب دیدگی های مکرر ناشی از وارد شدن فشار همچون سندرم تونل کارپال مفید باشد. مطالعات جدید انجام شده در این حوزه همچنین نشان دهنده سودمندی این روش درمانی برای شرایطی مثل فیبرومیالژیا، سرگیجه، پوکی استخوان و آرتریت روماتوئید است. شرایطی که با استفاده از لیزر پر توان درمان می شوند، به شرح زیر هستند:

  • درد شدید در نتیجه آسیب دیدگی
  • فتق دیسک
  • برآمدگی دیسک
  • درد مزمن
  • بیماری زونا و تبخال
  • درد زانو
  • نوروپاتی
  • آسیب دیدگی های مکرر ناشی از فشار
  • درد شانه
  • درد مچ دست
  • ورم و آسیب دیدگی بافت نرم
  • کشیدگی و پیچ خوردن
  • تاندونیت
  • بورسیت
  • آرتروز
  • سندرم تونل کارپال
  • درد ران
  • درد مفصل
  • درد گردن و کمر درد
  • سیاتیک
  • آسیب دیدگی های ورزشی
  • تونل تارسال
  • آرنج تنیس باز/ گلف باز
  • زخم هایی که ترمیم نمی شوند

تفاوت بین لیزر پر توان و لیزر سرد

افزایش قدرت لیزرها باعث ایجاد قابلیت تحویل انرژی بیشتر با اثربخشی بالا به بافت های بدن شده و به این ترتیب درمان ساختارهای عمیق تر بدن (همچون فتق دیسک و تنگ شدن کانال نخاعی) با لیزر پر توان امکان پذیر شده است. این شرایط در حالی است که لیزر کم توان قابلیت استفاده موثر برای لایه های عمیق تر بدن را ندارد. لیزر پر توان می تواند به بافت های هدف نفوذ کرده و به عمق 6 تا 8 اینچی بدن برسد. این شرایط درمان اکثر بافت های بدن را با این مدالیتی امکان پذیر کرده است. در حقیقت همانطور که ذکر شد، لیزر پر توان انرژی بیشتری را در مقایسه با لیزر سرد دارد.

برای کسب اطلاعات در زمینه درمان قطعی قوز پشت اینجا کلیک کنید.

برای کسب اطلاعات در زمینه درمان قطعی افتادگی شانه اینجا کلیک کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره با متخصصین ما یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره‌های ۰۲۱۲۶۷۲۲۰۰۳  و ۰۲۱۲۶۷۲۲۰۰۴ تماس حاصل فرمایید.

تعداد جلسات درمانی مورد نیاز

مشکل بیمار و سطح سلامت کلی وی بر تعداد جلسات درمانی مورد نیاز در این حالت تاثیرگذار است. بعضی بیماران می توانند بهبود در وضعیت خود را با 1 تا 3 جلسه درمان مشاهده نمایند. با این وجود، بطور میانگین درمان مشکل بیمار به 4 تا 10 جلسه درمانی نیاز دارد. علاوه بر این، درمان شرایط مزمن همچون نوروپاتی به تعداد جلسات درمانی بیشتر نیاز دارد. هر جلسه درمانی در این حالت معمولاً بین 5 تا 30 دقیقه با توجه به ناحیه تحت درمان و شرایط مربوط به آن طول می کشد.

مقالات مرتبط

درمان دیسک کمر بدون جراحی

درمان دیسک کمر بدون جراحی

درمان دیسک کمر بدون جراحی بیرون زدگی دیسک کمر، زمانی اتفاق می افتد که لایه بیرونی دیسک ستون فقرات ضعیف…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست